PERILL: COMPRES COMPULSIVES A LA VISTA!! (Segona part)

A l’article anterior us parlàvem del perill que suposen, per a l’economia, les compres compulsives.


Avui et volem donar uns quants missatges perquè puguis reconduir l’impuls de compra en benefici de la teva economia.Et deixem algunes idees que et poden resultar d’utilitat:

1.-  Vigila sempre amb les novetats, siguin dels camps que siguin.  Les novetats en aparells tecnològics (mòbils, ordinadors,...), en moda o fins i tot, les primeres fruites de la temporada; acostumem a pagar-les a un preu molt elevat. 
Atura’t a pensar si val la pena satisfer un impuls momentani o si, pel contrari, val la pena esperar una mica i gaudir d’uns preus més assequibles.
2.- Quan et sentis engrescat en alguna cosa, no te la compris de seguida.  Espera’t un dia o  dos i comprova si encara sents aquell neguit; si és així, i tens els diners per a comprar-t’ho, fes-ho (però només si els diners que tens els has recollit per a aquesta finalitat).
3.- Busca i compara preus en altres establiments.  Demana descomptes per pagar en efectiu.  Un amic em digué un dia que ell sempre demana descomptes quan va a comprar i que la majoria de vegades els aconsegueix.  Ara, als llocs on compra habitualment ja no els ha de demanar perquè ja li fan directament.  És un bon client que paga sempre al comptat.
4.-  Vigila! A qui vols impressionar?  De vegades fem compres per aparentar davant dels altres: un mòbil de darrera generació, roba de marca,...  Aquesta és una de les trampes mortals per a la teva economia: voler aparentar allò que no som.  Pensa que els altres no et solucionaran l’economia quan tinguis problemes, així és que oblida’t de voler impressionar unes persones que no tenen massa a veure amb tu.

Un petit truquet per a la reflexió:

T’has aturat mai a pensar quantes hores has de treballar per pagar allò que et vas a comprar?
Suposem que una persona guanya 1.200€ al mes i treballa unes 160 hores al mes (40 a la setmana); per tant, guanya 7,50€ per cada hora de treball.  Quantes hores ha de treballar per comprar-se un caprici de 30€ o de 50 o del que vulguis?
Fer aquest càlcul mental ajuda a prendre decisions correctes de compra perquè t’ajuda a descobrir si realment val la pena fer aquella despesa o no.

8 comentaris :

  1. Ui, d'aques article en prenc bona nota perquè jo sóc d'aquells que quan cobra, el primer que fa és anar al caixer. :)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...